HomeHome  SearchSearch  RegisterRegister  Log inLog in  

Share
 

 Procvetao turizam zbog “Igara gladi”

Go down 
AuthorMessage
Avon.
stay alive
stay alive
Avon.

Lokacija : District 1
Broj poruka : 143

Procvetao turizam zbog “Igara gladi” Empty
PostSubject: Procvetao turizam zbog “Igara gladi”   Procvetao turizam zbog “Igara gladi” EmptyFri Apr 20, 2012 7:00 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

Film “Igre gladi” (The Hunger Games), koji se od pre nekoliko dana prikazuje i u beogradskim bioskopima, je za sad najgledaniji ovogodišnji film u Americi, tako da nije čudno da je upravo on “probudio” turizam u Severnoj Karolini; ceo film je sniman na području SAD.

Film, čija je radnja smeštena u Panemi, izmišljenoj zemlji formiranoj na ruševinama Severne Amerike, je u SAD-u zaradio 155 miliona dolara samo tokom prvog vikenda prikazivanja.

Radnja filma prati 16-godišnju Katnis, koju glumi Dženifer Lorens, koja je prinuđena da se bori za goli život u igrama, nalik rimskim borbama u koloseumu, koje se prenose na televiziji pod nazivom “Igre gladi”.

Scene iz prvog dela trilogije Suzan Kolins, snimane su u napuštenom gradiću sa mlinom i Šarlotu, koji u filmu “glumi” glavni grad. Šume Severne Karoline su takođe značajan deo filmske scenografije – jer su se mnogi kadrovi snimali u šumama Ešvila; međutim to područje je zatvoreno za posetioce. Mlinsko selo Henry River, koje se nalazi u blizini Hildebrana, bilo je dom 3 glavna lika iz filma.

Mlin je izgoreo 1977. godine, ali je dvadesetak zgrada preživelo. Međutim vlasniku imanja Vejdu Šepardu (83) je sva ta pažnja pomalo čudna. “Dolazi mi previše turista. I danju i noću, voze se okolo, slikaju, šetaju se…Bombardovan sam ljudima,” rekao je gospodin Šepard.

Ipak ostali su i više nego srećni razvojem situacije. Lokalna turistička industrija je spremna da unovči uspeh filma “Igre gladi” i nudi specijalne hotelske aranžmane, turističke ture i lekcije preživljavanje. Vebsajt državnog turizma napravio je četvorodnevnu turu za fanove, koja uključuje posete Šarlotu, Hildebranu, Šelbiju i šumi DuPont State Recreational. (visitnc.com/hungergames).

Sa druge strane, kompanija Hunger Games Fan Tours nudi dnevne i vikend aranžmane koji su napravljeni po ugledu na film. Oni vode goste da vodopade i ostala mesta u Transilvanija okrugu, gde mogu “oživeti” scene iz filma i naučiti neke veštine preživljavanja.

Na kraju vikenda posetioci mogu učestvovati u “Simulaciji Igara gladi”, ali na sreću oni na kraju bivaju nagrađeni, a ne ubijeni, kao na filmu.

source: [You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
http://www.pekiskandal.tumblr.com
 
Procvetao turizam zbog “Igara gladi”
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
The Hunger Games Balkan :: May the odds be ever in your favor :: # more than just a piece in games-
Jump to: